API'sTonnie Willems

API-First, tijd van de verbinding

De automatisering binnen bedrijven kent een hele lange history. In het begin ontwikkelde iedere medewerker zijn eigen ICT omgeving met lokale opslag, spreadsheets, enz. Daarna werden deze acties meer centraal georganiseerd op afdelingsniveau en uiteindelijk op bedrijfsniveau. Het volgende tijdperk is aangebroken.

We tillen automatisering op naar een hoger niveau en het is tijd voor verbinden. Het woord API, ook wel ‘Application Programming Interface’, valt steeds vaker. Om ons heen zijn bedrijven hard bezig met de transformatie richting de API-first mindset. Maar wat is het precies?

Middels een API, wat simpel gezegd een stuk code is, wordt het mogelijk om tussen verschillende systemen informatie uit te wisselen en te communiceren.
Organisaties maken gebruik van meerdere softwaresystemen. Zo is er sprake van een CRM systeem, sales software, boekhoudsoftware een credit managementsoftware. Het gebruik van API’s zorgt voor verhoging van netto resultaten en inperking van bedrijfsrisico’s. Het maakt dat verschillende interne en externe systemen met elkaar praten, waardoor het geheel ook daadwerkelijk overzichtelijk wordt gemaakt.

Sociale netwerken, delen van computerkracht zijn elementen die achter ons liggen maar nog steeds actueel. Het volgende niveau is het koppelen van functionaliteiten aan elkaar. Bedrijfskundige eilandjes van functionaliteiten worden gekoppeld. Zo kan het zijn dat alleen samenwerkende bedrijven een totale functionaliteit aanbieden. Denk hierbij aan credit management. Bewaken van debiteurenbeheer en het treffen van betalingsregelingen worden als functionaliteit aangeboden aan bedrijven waardoor het uiteindelijke bedrijf een complete credit managementfunctionaliteit heeft. Hoe leggen we deze verbinding tussen bedrijven?……API First.

Reazon heeft complexe credit managementfunctionaliteiten ingepakt in handige brokken en kan deze functionaliteit aanbieden c.q. koppelen via API’s. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om van professionele credit managementtechnologieën gebruik te maken binnen de muren van uw bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *