Michael BrouwerSamenwerken

Aan de credit management organisaties in Nederland: Blijven concurreren of starten met samenwerken?

In de vrije markteconomie wordt volkomen concurrentie gezien als de beste manier om de prijs/waarde verhouding te optimaliseren en innovatie aan te jagen. Maar steeds meer, voor steeds minder is een race naar de bodem. En daaronder als je pech hebt. De ruimte voor innovatie is beperkt tot niet. Het WODC rapport ‘Juridische beroepen in de toekomst’ laat over de afgelopen jaren een chronische daling van omzet en winst zien. Wat gaan we doen? Is (nog) harder concurreren de oplossing?

In een eerdere blog over informatiebeveiliging schreef ik over de voordelen die ik zie om te gaan werken vanuit één centraal dossier. Veiliger, beter en goedkoper. Niet alleen voor de gerechtsdeurwaarders, maar ook voor alle andere ketenpartners die daarin samenwerken.

Als er één systeem zou zijn dat toegang biedt tot deze data, wordt het ook de moeite waard én haalbaar qua investeringen om daarvoor koppelingen naar intelligente systemen te bouwen. Standaard rapportages te genereren om niet-kunners van niet-willers te onderscheiden. Of PSD2 koppelingen te ontwikkelen, waarmee debiteurklanten snel toegang kunnen geven tot hun financiële administratie, die gebruiksklaar voor schuldhulpverlening wordt vormgegeven om daarmee de wachttijden te decimeren.

Ik denk dat het nu tijd is om samen te gaan werken. We zijn met zes gerechtsdeurwaarders van twee ‘concurrerende’ organisaties aandeelhouder geworden in Reazon. Omdat we geloven dat samenwerking in creditmanagementplatforms de weg vooruit is. Als je daar meer over wilt weten, kom dan naar stand 8 op de Credit Expo, de introductie van Reazon om 11 uur in zaal 9/10 of ga vast kijken op Reazon.nl .    

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *